Pentru prima dată, după aproape 100 de ani, a fost interpretat la Biserica Neagră din Brașov oratoriul „Patimile după Matei ” a lui Johann Sebastian Bach.

Conform Stiri.tvr.ro, lucrarea a fost interpretată de peste 150 muzicieni români, sași, germani și maghiari. Evenimentul muzical a fost dedicat Centenarului Marii Uniri, ca un exemplu de bună înțelegere interetnică și interconfesională.

Muzică înălțătoare a lui Bach a răsunat duminică seară la Biserica Neagră din Brașov. Evenimentul a atras zeci de persoane. Chiar și afară au fost puse scaune și un ecran, pentru că cei care nu au mai avut loc înăuntru.

În premieră pentru România, orchestra a fost folosit instrumente baroce, la fel că acum 300 de ani. Lucrarea a fost interpretată respectându-se întocmai partitura originală, cu instrumente din epoca barocă.

Prin dimensiunile sale monumentale și numărul mare de muzicieni, de confesiuni diferite și din mai multe țări, evenimentul muzical a reprezentat și un moment ecumenic.

Oratoriul „Patimile după Matei ” este un proiect inițiat de dirijorul Corului „Bach” și organist la Biserica Neagră din Brașov.

Corul Bach a fost acela care a interpretat, pentru Prima dată, oratoriul în Biserica Neagră în 1924, în primă audiție pentru sud-estul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.