Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, participă, în perioada 20-21 iunie a.c., la Întâlnirea Șefilor Permanenți ai Comitetelor Naționale ICC. Reuniunea se desfășoară la Sediul Camerei de Comerț Internaționale, Paris și propune spre dezbatere Prioritățile Strategice ICC pentru anul 2018, precum și Politicile ICC și Afacerile Globale.

Totodată, Mihai Daraban s-a întâlnit ieri cu Laetitia de Montalivet, Director, Arbitraj și ADR EUROPA, Alexis Mourre, Preșidentele Curții de Arbitraj ICC Internațional, John W.H. Denton, Secretar General ICC. Din partea CCIR a participat și dl. Lazăr Comănescu, Consilierul Președintelui CCIR pe Relații Externe. În cadrul întrevederii au fost discutate mijloacele de acțiune în sprijinirea mediului de business pe care Comitetul Național ICC România le întreprinde.

Printre prioritățile Comitetului Internațional ICC se numără: modul în care comerțul internațional, investițiile și globalizarea pot contribui la creșterea economica; susținerea viabilității prin intermediul afacerilor; susținerea economiilor deschise pentru a îmbunătăți standardele de viață pentru toți; promovarea statului de drept și a bunei guvernări precum și încurajarea inovării și a economiei digitale pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

În acest context, președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat: „CCIR acționează pentru susținerea economiilor deschise ale căror rezultate să se regăsească în standardele de viață. În acest sens, consider că promovarea comerțului și a investițiilor sunt principalele motoare ale dezvoltării economice și sociale, iar Camera de Comerț și Industrie a României creează multiple posibilități de promovare antreprenorilor prin organizarea de forumuri, dezbateri și conferințe menite să faciliteze întâlniri B2B. Totodată, consider că promovarea unor reguli comerciale multilaterale moderne și de investiții ar putea crea oportunități pentru toate țările”.

O altă temă importantă a acestei întâlniri are în vedere digitalizarea în sectorul finanțelor comerciale, ca vector de stimulare a creșterii economice și, totodată, de dezvoltare durabilă. Potrivit unui studiu Global ICC, digitalizarea va face comerțul mai incluziv și va oferi noi oportunități de creștere a afacerilor pe plan internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.