La National Army Museum din Londra va avea loc astăzi deschiderea expoziţiei foto-documentare „Românii și Marele Război”, parte a seriei aniversare concepute și derulate de ICR Londra în anul 2018 împreună cu mai mulți parteneri români și britanici.

Vernisajul se va desfășura în cadrul unui program special de tip “late at” (orar extins) și mai cuprinde o reprezentație a spectacolului “The Queen’s Wars” / „Bătăliile Reginei”, dramatizare după jurnalele Reginei Maria de Anca Doczi şi Cristian Luchian, co-produs de ICR Londra și Immersive Theatre din Londra.

Expoziţia, cu un concept grafic semnat de Radu Manelici, cuprinde 23 de panouri foto-text și uniforme militare ale Primului Război Mondial, la care se adaugă o proiecție cu un colaj de filme de epocă. Ea va rămâne deschisă până în 15 iulie.

Evenimentul va fi deschis de Ian Maine, director adjunct al National Army Museum, de Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român din Londra, și de dr. Cristina Păiuşan Nuică, cercetător științific la Muzeul Naţional de Istorie a României, care va evoca câteva dintre elementele-cheie ale parcursului ţării noastre în Primul Război Mondial, inclusiv alianţa militară româno-britanică.

Programul românesc la National Army Museum a debutat în 15 iunie, cu o conferință susținută de unul dintre cei mai importanţi istorici militari români, generalul-maior Mihail E. Ionescu, care a discutat participarea României la Primul Război Mondial.

Evenimentele sunt organizate de către Institutul Cultural Român din Londra împreună cu National Army Museum și Muzeul Naţional de Istorie a României, cu sprijinul Ambasadei României la Londra, Biroului Ataşatului Apărării la Londra, Imperial War Museum, Arhivelor Naţionale şi Muzeului Judeţean Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.