Guvernul va lansa în această săptămână o emisiune de titluri de stat pentru populaţie. Intitulată „Centenar”, aceasta a fost aprobată în ultima şedinţă de guvern. 

Potrivit ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, obligaţiunile vor fi pe o perioadă de cinci ani, cu o dobândă de 4,5% pe an, . „Eu zic că populaţia va reacţiona pozitiv, pentru că dobânda este una foarte bună, spuneam peste 4,5% pe an, dobândă pe care băncile nu o dau astăzi nici pe departe, mai mult, această dobândă nu se impozitează de către statul român, la bănci ea este impozitată. Şi sunt şi alte avantaje: statul garantează categoric şi 100% pentru sumele depuse şi pentru dobânzile aferente, aşa că eu zic că lumea va fi atrasă”, a precizat ministrul.

Eugen Teodorovici a precizat că statul îşi propune să atragă patru miliarde de lei prin vânzarea titlurilor, iar dacă suma nu va fi atrasă se vor face modificările necesate astfel încât achiziţionarea emisiunilor titlurilor de stat pentru populaţie să fie cât mai atractivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.