Expoziţia „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, un proiect foto-documentar dedicat Centenarului Desăvârşirii Unităţii Naţionale, va fi vernisată miercuri, ora 18,00, în incinta Art Nouveau Museum din Riga.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Naţional Cotroceni, citat de Agerpres, expoziţia prezintă în imagini rolul familiei regale Ferdinand şi Maria atât în actele decizionale, cât şi în acţiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului naţional al Unirii, cu recunoaşterea din partea marilor puteri europene.

Din dorinţa de a oferi unui public cât mai numeros posibilitatea să se bucure de aceste fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, care surprind întoarcerea suveranilor la Bucureşti, dar şi ceremonia de încoronare de la Alba Iulia, expoziţia va fi prezentată şi la Vilnius, vernisajul urmând să aibă loc joi, 12 aprilie, ora 18,00, la sediul Ambasadei României în Republica Lituania, precizează sursa citată.

Expoziţia poate fi vizitată la Vilnius în perioada 13 aprilie – 30 aprilie în sediul Ambasadei României.

Cele două evenimente sunt organizate de Muzeul Naţional Cotroceni şi Ambasada României în Republica Lituania şi Republica Letonia.

De la începutul anului, proiectul expoziţional „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” a fost prezentat în Chişinău, Iaşi, Braşov şi Galaţi, urmând să fie itinerat în alte oraşe, precum Istanbul, Veneţia, Dusseldorf.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.