Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, va participa astăzi la şedinţa solemnă a Parlamentului, dedicată aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în cadrul căreia va susţine un discurs.

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române va lua parte, la Palatul Parlamentului, la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru celebrarea Centenarului Unirii Basarbiei cu România. Cu această ocazie, Majestatea Sa va adresa un discurs în Plenul Parlamentului României”, se arată într-un anunţ de presă, citat de News.ro.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca în 27 martie, la ora 10.00, Parlamentul să se reunească în şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În cadrul şedinţei solemne va fi dezbătută şi adoptată o „Declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, prin care „se va reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa comună de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.